Datum: 14.03.2018 Avtor: PZDU Gorenjske Savska cesta 34 , 4000 Kranj
DU BRITOF PREDOSLJE JE LETOS PRVIČ PODELILO PRIZNANJA ČLANOM
Člani Društva upokojencev Britof Predoslje so se 21. februarja srečali na letnem zboru članov. Kot je povedal predsednik Miro Zelnik, je bila udeležba kar dobra, čeprav bi lahko bila še boljša. Vesel pa je bil tudi tega, da so prvič po 65-ih letih delovanja zaslužnim članom podelili priznanja, in sicer velike plakete, male plakete ter zahvale.

Kar nekaj časa so se dogovarjali o tem, saj je bilo med člani veliko pomislekov. Bali so se zamer in morebitne užaljenosti pri tistih, ki priznanja ne bi dobili. Da bi se temu izognili, so pripravili natančen pravilnik, v katerem so opredelili, komu in zakaj se podeli priznanje. Pravno podlago za to jim je pomagala pripraviti članica Vida Rozman. V pravilniku piše, da veliko plaketo prejmejo člani za osem let aktivnega dela v društvu, glede na to, da so priznanja tokrat podeljevali prvič, pa so se odločili za malce strožji kriterij, 10 let aktivnega dela. Če bi obveljala določba iz pravilnika, bi zaradi velikega števila bila priznanja razvrednotena. Tako so letos podeli trinajst velikih plaket, večinoma poverjenicam, ki dolga leta skrbijo za obveščanje članov o aktivnostih društva, nekateri pa tudi za druge dejavnosti, ki jih organizirajo v društvu. Malih plaket, ki pripadajo članom za šest let aktivnega dela, tokrat niso podelili, saj je bilo že velikih dovolj. Pridejo na vrsto drugo leto, je še dodal predsednik Zelnik. So pa za zgledno sodelovanje pri organizaciji prireditev in na drugih področjih podelili zahvale Krajevnima skupnostima Britof in Predoslje, tamkajšnjima Kulturnemu in Prostovoljnemu gasilskemu društvu ter OŠ Predoslje.

 

Pri članih DU je podelitev priznanj naletela na lep odziv, nekatere prejemnice plaket so bile kar ganjene, se spominja Zelnik, in dodaja, da so v pravilnik dodali tudi kriterij, po katerem priznanje oz. plaketo prejme lahko posameznik, ki je še vedno aktiven. Verjetno je še dosti takih, ki so zaslužni za delo v minulih letih, vendar so že pred leti prenehali delati v društvu.

 

Na letni zbor članov DU Britof Predoslje so povabili tudi direktorico Ljudske univerze Kranj Matejo Šmid, ki je predstavila delovanje Demenci prijazne točke, ki je znotraj slovenske mreže našla svoje mesto tudi v njihovih prostorih. Dogovorili so se, da bodo v okviru omenjenega projekta v kratkem v Predosljah pripravili predavanje o demenci, ki je vse bolj razširjena in postaja resnično velik problem ne samo posameznikov temveč celotne družbe, za svoje člane pa bo DU Britof Predoslje organiziralo tudi umovadbo, ki pomaga v starosti čim dlje ohranjati bistre možgane.

 

K temu pa pomaga tudi ukvarjanje s športom in drugo telesno vadbo ter druženje pri različnih aktivnostih, ki jih društvo za svoje člane, trenutno jih je nekaj več kot 500, organizira zares veliko.

Besedilo: Slavica Bučan

Fotografija: Ivan Špehar
Nazaj
© Zveza društev upokojencev Gorenjske
Galerija | Pravno obvestilo |
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.