Datum: 14.03.2018 Avtor: PZDU Gorenjske Savska cesta 34 , 4000 Kranj
ČLANI PZDU GORENJSKE SO SE POMERILI V VELESLALOMU IN TEKIH
V sredo, 14. februarja, so bile na smučišču Senožeta v Srednji vasi v Bohinju športne igre Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske v smučanju, in sicer v veleslalomu ter smučarskem teku. Organizacija je bila v rokah Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo – vajeti je sprva držal v rokah predsednik Franci Pretnar ob pomoči podpredsednika Mihe Prosena. Zaradi bolezni je gospod Pretnar odnehal, vodja tekmovanja pa je zato postal Miha Prosen.

Organizacija takšnega tekmovanja je zahtevna zadeva, zato je Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske za pomoč pri izvedbi zaprosila Športno društvo Srednja vas v Bohinju. Le to je poskrbelo za tehnične zadeve v zvezi s tekmovanjem, vse ostalo so opravili sami.

 

Nastopilo je več kot 180 tekmovalcev iz 21-ih društev. Tekmovali so v različnih kategorijah, tudi zmagovalci v posamezni kategorijah so bili iz različnih društev.

Najboljše ekipe so dobile pokale, najboljši trije posamezniki v vsaki kategoriji pa medalje. Prehodni pokal PZDU Gorenjske je kot najboljše društvo po seštevku ekipnih rezultatov prejelo DU Škofja Loka.

 

Ampak rezultati niso najpomembnejši. Kot je po tekmovanju poudaril Miha Prosen, so za Pokrajinsko zvezo zmagovalci vsi, ki so nastopili. Kot zanimivost je izpostavil udeleženca, ki je bil star 94 let, pa je uspešno pripeljal v dolino.

 

Franci Pretnar in Miha Prosen sta v poročilu po tekmovanju pohvalila vsa društva in vodje posameznih sekcij ter prizadevno delo delegata Marjana Robleka. Posebno težo prireditvi sta dala župan občine Bohinj Franc Kramar in predsednik PZDU Gorenjske Zdravko Malnar, ki je najboljšim podelil zaslužena priznanja.

 

Sicer pa pokrajinske športne igre v smučanju niso samo tekmovanje, ampak je to predvsem prijetno druženje s prijatelji in skrb za to, da upokojenci tudi v starosti ostanejo aktivni in s tem pripomorejo k svojemu zdravju. In ta namen je bil na športnih igre Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske v smučanju, kjer je bilo obilo dobre volje in prešernega razpoloženja, zagotovo dosežen.

 

 

Besedilo: Slavica Bučan

Fotografija: Stane Arh

 
Nazaj
© Zveza društev upokojencev Gorenjske
Galerija | Pravno obvestilo |
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.