Datum: 27.06.2019 Avtor: PZDU Gorenjske Savska cesta 34 , 4000 Kranj
ČLANI DU LUKOVICA SO GOSTILI UPOKOJENCE IZ SOSEDNJIH DRUŠTEV
Že drugo leto zapored nam je v Društvu upokojencev Lukovica uspelo pripraviti srečanje z upokojenci iz sosednjih društev. Prišli so člani domačega društva, upokojenci iz Doba, Radomelj, Trzina, Domžal, Vira in Komende ter predstavniki PZDU Gorenjske. Malce nas je skrbelo, kakšno bo vreme, ampak 12. maja, ko je bilo naše srečanje, se je naredil prav lep dan.

Zbrali smo se v Spodnjih Praprečah pri gotski cerkvi sv. Luke, ki je kulturni spomenik državnega pomena z začetka 16. stoletja. Naša predsednica Marijana Grošelj je pozdravila vse prisotne in nas na kratko seznanila s programom.

Najprej smo si ogledali notranjost cerkve, o njenem nastanku in zgodovini pa nam je veliko povedala Marjana Flis Lederer. Z veseljem smo nato prisluhnili violinistki, potem pa še sami zapeli eno Marijino pesem in ugotovili, da je cerkev izredno akustična. Kot zanimivost naj povem, da so v njej posneli nekaj kadrov za film o Primožu Trubarju.

 

Po končanem ogledu te lepe cerkve smo se odpeljali h Gradiškemu jezeru, kjer nas je čakal aperitiv, sledil pa je kulturni program, v katerem je Anja Pervinšek, vnukinja ene od naših članic, zaigrala na violino, zapeli so nam ljudski pevci iz KUD Fran Maselj Podlimbarski, dve njihovi članici pa sta nam zaigrali odlomek iz Partljičeve komedije Za nacionalni interes. Za razpoloženje pa je poskrbel harmonikar Tone Habjanič, s katerim smo skupaj tudi z veseljem zapeli. Po končanem programu smo se okrepčali z golažem, ki sta nam ga postregla dva člana turistično olepševalnega društva Lukovica v rokovnjaški opravi. Sladkali smo se s pecivom, ki so ga pripravile naše upokojenke, pa tudi pijače ni manjkalo. Bilo je prijetno druženje, v katerem smo uživali vsi. Ob slovesu smo obljubili, da bodo ta srečanja postala tradicionalna, saj imamo v Črnem grabnu še veliko zanimivosti, ki jih bi radi pokazali tudi.

 

Danica Osolnik, članica DU Lukovica
Nazaj
© Zveza društev upokojencev Gorenjske
Galerija | Pravno obvestilo |
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.