ŠPORT, REKREACIJA IN GIBALNA KULTURA   

POROČILO O SREČANJU KOLESARJEV KRANJ 2019

Kolesarji smo se pričeli zbirati na Slovenskem trgu ob 9.30. Srečanja se je udeležilo151 članov  iz 17 DU. Ob prihodu smo prejeli sendviče, vodo in bon za kosilo.

Sledil je pozdrav predsednika DU Kranj, nato pa župana Kranja g. Rakovca.

Približno ob 10.30 smo štartali po skupinah, ki so bile označene po številkah, ki so jih imeli vodji kolesarskih skupin. Po kar dolgem
kolesarjenju smo imeli kratko pavzo. DU Kranj nas je postregel s kavico. Nato smo nadaljevali s kolesarjenjem in po dobri uri prikolesarili do vojašnice v Kranju, kjer nas je čakalo kosilo.

Po kosilu je sledila podelitev priznanj vsem društvom, ki smo jih prejeli iz rok predsednika in vodja DU Kranj.

Člani DU smo se na srečanju kolesarjev imeli lepo.

Organizatorjem hvala za odlično organizacijo in odlično vodenje, ki je minilo brez poškodb.

Delegat: Marjan Roblek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POHOD ZA GORENJSKE UPOKOJENKE IN UPOKOJENCE

 

 

DU Motnik Špitalič je 23. maja 2019 gostilo 237 upokojenk in upokojencev – pohodnikov iz petnajstih DU gorenjske regije (DU Javornik – Koroška Bela, Šenčur, Radomlje, Kamnik, Bitnje – Stražišče, Naklo, Komenda, Žirovnica, Jesenice, Preddvor, Žerjavčki – Trzin, Kranj, Gorje, Kokrica, Motnik Špitalič).

Komisija za ŠRGK pri PZ DU za Gorenjsko vsako leto objavi razpis za organizacijo meddruštvenega pohoda. Letos so izbrali ponudbo pohodov DU Motnik Špitalič. Že v začetnih pogovorih smo organizatorji imeli v mislih daljši pohod na Slopi in krajši po Motniški turistični poti.

Podrobno organizacijo pohoda je prevzel Ivo Piskar. Dogovori o realizaciji dogodka so potekali v smeri, da varovanje in spremljanje na daljšem pohodu prevzamejo člani in članice PGD Motnik, ki imajo nekaj članov usposobljenih kot prvi posredovalci pri zdravstvenih težavah ali nesrečah. Gasilci naj bi poskrbeli tudi za prireditveni prostor in postrežbo pijače. Hrano naj bi pripravili v gostinskem lokalu Nekropolis iz Šempetra v Savinjski dolini. Tudi za naše člane in članice je ostalo še veliko dela. Zelo  pomemben podatek v vsej zgodbi je, da naše društvo šteje le okrog 130 članov. Rečeno, storjeno.

Na vabilo se je odzvalo 237 pohodnikov. Od tega se jih je 85 odločilo za krajši pohod. Slabo vreme v maju nam je povzročalo kar precej skrbi, vendar je bil četrtek že zjutraj s soncem obsijan in obetal se nam je lep dan.

Vodje pohodnikov so do 8.00 prevzeli vrečke dobrodošlice (vrečka z motniškim grbom, voda in na etiketi motniški grad, sendvič, reklamni material o Motniku, Špitaliču in Kamniku). Pogled na veliko množico pohodniško opremljenih ljudi je bil prav fascinanten. Najprej so se pohodniki v spremstvu vodje Iva Orehovca, domačih upokojencev in gasilcev odpravili na daljšo, 4 urno pot. Ta je potekala iz Motnika (432 m) skozi »Pakališko«, čez Pleso na Srobotno, čez Farške ravni na prelaz Slopi (925 m). Tam so se okrepčali s čajem in kačjo slino. Po kratkem predahu so pot nadaljevali mimo kmetije pri Blancu, ob strugi potoka Belščica in čez motniško Belo prišli nazaj na izhodišče.

Pohodnike za krajši pohod smo razdelili v dve skupini. Prevzeli sva ju vodnici Marinka Mošnik in Majda Zupančič. Odpravili smo se na 3,5 km dolg pohod po 11-ih točkah Motniške turistične poti. Začeli sva v parku pod lipami, kjer stojita pranger – sramotilni steber in doprsni kip Gašperja Križnika, ki je bil pomemben zbiratelj narodopisnega blaga – legend, pripovedk, ugank, šal… nadaljevali smo do muzeja pritlikavega nosoroga, mimo kužnega znamenja na grajsko vzpetino. Z gradu je lep razgled na trg in okoliške vzpetine. Tu so nam gasilci postregli čaj in kačjo slino. Pri cerkvah sv. Jurija in sv. Magdalene so pohodniki izvedeli, zakaj sta na motniškem dve cerkvi. Manjša je bila nekoč grajska kapela, večja je bila namenjena podložnikom. Po poti pod Planinšco smo prišli do zgornjega vhoda v opuščen rudnik rjavega premoga, ki je deloval v letih od 1855 – 1951. Spodnji vhod je Prešernov rov in je viden z glavne ceste. Čez motniško Belo smo prišli v dolino Belščice in se ustavili pri Krevlovem mlinu. Sledile so še štiri točke: Mlinarjev kozolec (toplar – prostor za piknike) in Vrbanovčev kozolec toplar, ki je obnovljen in zaščiten kot pomemben objekt kulturne dediščine državnega pomena. V njem lastnik Andrej Kološa razstavlja veliko orodij in pripomočkov za delo na kmetiji in doma. Vse smo si ogledali. Predzadnja je Jernejkova ekološka kmetija, kjer gojijo zelenjavo in zelišča. Gostilna pri Flegarju je bila zadnja točka na naši poti. Tukaj hranijo žige za pohodnike na evropski pešpoti E6. Lastnica Betka nas je povabila na špehovko in tuhinjsko filo ter ogled ročnih del svoje mame (94 let). Potem smo se odpravili na prireditveni prostor.

Tu smo se pohodniki podprli z izbrano hrano in pijačo. Srečo smo preizkusili z nakupom srečk. Pričakal nas je tudi ansambel Goti in poskrbel za še boljše vzdušje.

Obiskal nas je župan občine Kamnik g. Matej Slapar. Pohod smo uradno zaključili z govorom – pozdravom župana in predsednika PZ DU za Gorenjsko g. Zdravka Malnarja. Predsednik DU Motnik Špitalič Ivo Orehovec se je zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da sta oba pohoda dobro uspela. Jože Keršič je povedal legendo o motniškem polžu. Posamezna društva so prejela diplomo – zahvalo (v ozadju silhueta prangerja) za udeležbo na pohodu.

Sledila sta muzika in ples. Pohodniki so bili zelo zadovoljni, nekateri celo navdušeni. Res lahko rečemo, da nam je dogodek zelo uspel. Naklonjeno nam je bilo vreme, pohodniki so bili prijetni in vodljivi, pohod smo preživeli brez posebnih težav (le dve gospe so gasilci peljali del poti), hrana in ponudba pijač sta bili odlični, srečelov bogat, muzikanti in plesalci so se dobro ujeli. Vse dogajanje se je potegnilo v pozno popoldne. Skupaj smo se imeli lepo.

 

                                                                                                                             Majda Zupančič

                                                                                                                             DU Motnik Špitalič

 

 

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poročilo delegata  na prvenstvu PZDU Gorenjske v pikadu

v Planici 17.4.2019

  

V Planici se je 17.4.2019 odvijalo prvenstvo PZDU Gorenjske v pikadu.

Prvenstvo se je pričelo ob 7:30 s pregledom članskih izkaznic. Vse je potekalo po protokolu. Ugotovljeno je bilo, da en član ni imel članske izkaznice, vendar se je po dogovoru z delegatom in predsednikom PZDU-ja lahko udeležil tekmovanja. Otvoritev se je začela z nagovori vsem zbranim. Sodnik je razložil pravila tekmovanja.

Na tekmovanju je sodelovalo 12 ženskih in 12 moških ekip. Tekmovanje je potekalo zelo hitro. Po vsakem zaključnem nastopu so rezultate obesili na oglasno desko. Pri zadnjem tekmovalcu je prišlo do manjšega zapleta, saj se mu je pokvarila tarča, zato je moral svoj nastop nadaljevati na drugi tarči.Tekmovanje se je končalo ob 13:30 in sledilo je kosilo.

Po kosilu je potekala podelitev pokalov in kolajn za prva tri mesta.

Rezultati:

Ženske: 1. mesto: Planica, 2. mesto: Kamnik, 3. mesto: Naklo

Moški: 1. mesto: Kamnik, 2. mesto: Komenda, 3. mesto: Javornik-Koroška Bela

Prehodni pokal je osvojilo DU Kamnik in so ga dobili v trajno last, saj so ga osvojili že tretjič zapored.

Prvenstvo se je zaključilo ob 15 uri.

Ocena delegata: dobra organizacija in priprava tekmovanja, saj je vse potekalo tekoče in brez zapletov.

 

Jesenice, 20.4.2019                                                                                      Delegat: Mirko Savandić 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POROČILO

 

o poteku in izvedbi tekmovanja - prvenstva v streljanju z zračnim orožjem,

ki je potekalo dne 11.4.2919  na strelišču SD Škofja Loka, Partizanska c. 1.

Tekmovanje je bilo predvideno s koledarjem tekmovanj PZDU za leto 2019, izvajalec DU Škofja Loka je bil izbran na podlagi ugotovitev, da imajo novo sodobno strelišče in da v letošnjem letu praznujejo 70 obletnico delovanja društva.

Kot delegat in predstavnik PZDUG sem prišel na strelišče ob 08.00 uri. Vzpostavil sem stik z organizatorji tekmovanja in predsednikom Športne komisije DU Škofja Loka Ivanom Hafnarjem. Na tekmovanju je bil navzoč tudi predsednik DU Škofja Loka Miro Duić, kateri mi je tudi predstavil obnovljene prostore sedeža društva. Tekmovanje se je pričelo ob 09.10 uri.

Prijave tekmovalcev: 

V času prijav tekmovalcev sem bil navzoč pri sprejemni mizi. Preveril sem način in primernost prijavne točke, kjer so že izvajali prijave tekmovalcev. Vsak vodja posamezne tekmovalne ekipe je izpolnil prijavni list o sodelujočih tekmovalcih posameznega društva in komisiji predložil članske izkaznice. Obe članici komisije sta vsako izkaznico pregledali in preverili, če je plačana članarina za 2019. Do konca prijav niso bile odkrite nobene nepravilnosti, vsi tekmovalci so imeli veljavne izkaznice. Dva tekmovalca, ki sta bila prijavljena, pa nista prišla na tekmovanje. Način preverjanja je bil korekten in primeren, saj so po preveritvi vodjem ekip takoj vrnili izkaznice. To je dobra praksa, saj bi tako lahko še pred pričetkom tekmovanja odkrili nepravilnosti in ne šele med tekmovanjem, kakor je praksa na nekaterih drugih streliščih, kjer izkaznice pregledujejo kasneje in jih vrnejo tekmovalcev po končanem tekmovanju.

Tekmovanje je potekalo na 17 strelskim mestih, zato se je odvijalo dokaj hitro in brez zapletov. Na strelišču je bil zagotovljen primeren red in mir, zato v času tekmovanja ni bilo nobenih pritožb. Udeleženci so med tekmovanje lahko spremljali vmesne rezultate, kateri so bili predvajani preko projektorja. Zaradi tekočega in hitrega preverjanja tarč, so bili končni rezultati kmalu dostopni in že natisnjeni Bilteni, katere so prejeli vodje ekip. Pritožb v predvidenem času ni bilo. Takoj po končanem tekmovanju so se podelile tudi medalje in pokali. Prehodni pokal sem v imenu PZDU podelil zmagovalni ekipi DU Škofja Loka.

 

 Škofja Loka, 11.4.2019                                                   Jože Romšak                                               

 Rezultate oziroma bilten si lahko ogledate na spodnji povezavi:

 Bilten tekmovanja z zračno puško

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                         Poročilo delegatana prvenstvu PZDU Gorenjske v šahu

                                                                v Škofji Loki 26.03. 2019

 

Turnir v lepi in dobro pripravljeni dvorani se je pričel s 15 minutno zamudo zaradi ekip ,ki so zamujale. Sprejem ekip je bil zelo dobro opravljen. Tudi pregled upokojenskih legitimaciji je bil v celoti opravljen in brez problemov.

Otvoritev je bila opravljena z županom ,s predsednikom športne zveze Škofja Loka in predsednikom DU Škofja Loka.

Pred pričetkom turnirja je sodnica šahiste seznanila s sistemom tekmovanja in jim zaželela športni boj.

Turnir je potekal hitro in tekoče. Po vsakem krogu so bili rezultati takoj izobešeni na stene,izobešeni pa so bili tudi pari za naslednji krog.

Turnir je bil zaključen ob 13. uri, končni rezultati, pa so bili razglašeni po 14. uri po dobrem kosilu z pokali in medaljami prvih teh ekip.

Ekipni zmagovale je postala ekipa DU Domžale, drugo mesto je osvojila ekipa DU Radovljica in tretje mesto je osvojila ekipa DU Jesenice. Zmagovalci so dobili tudi novi  prehodni pokal, prejšnjega pa so že dobili v trajno last, ker so ga osvojili že 3x.

Posamezni zmagovalec je postal Marjan Karner član ekipe DU Domžale.

Podeljeno pa je bilo tudi priznanje najstarejši tekmovalki.

Ocena turnirja:  Dobra organizacija in  priprave turnirja,tekoče potekanje po zaslugi dobre sodnice in lep zaključek ob podelitvi pokalov in medalj.

 

                                                                                                                                     Filip Železnik

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

POROČILO O IZVEDBI POKRAJINSKIH ŠPORTNIH IGER PZDU GORENJSKE 2019

 

Pokrajinsko športne igre v balinanju

Organizator: DU Jesenice

Datum in kraj izvedbe: 14.5. in 15.5.2019 na pokritem balinišču BK Jesenice

Sodelujoče ekipe po doseženih mestih in številko udeleženih članic in članov:

Ženske:                                                   

 1. Kranj (4)
 2. Jesenice (5)
 3. Kamnik (4)
 4. Žirovnica (5)
 5. Kokrica (4)
 6. Škofja Loka (5)
 7. Mojstrana (5)
 8. Komenda (5)
 9. Tržič (5)
 10. Lesce (4)
 11. Radovljica (5)
 12. Rateče-Planica (5)

SKUPAJ: 56

Moški:

 1. Jesenice (5)
 2. Komenda (5)
 3. Škofja Loka (5)
 4. Naklo (5)
 5. Šenčur (4)
 6. Radovljica (5)
 7. Žirovnica (5)
 8. Javornik-Koroška Bela (5)
 9. Trzin (4)
 10. Podnart (4)
 11. Predoslje (5)
 12. Mojstrana (5)
 13. Kamnik (5)
 14. Cerklje (5)
 15. Rateče-Planica (5)
 16. Kranjska Gora (5)
 17. Kokrica (4)

            SKUPAJ: 81

Zmagovalni ekipi: Ženske: DU Kranj, moški: DU Jesenice, prehodni pokal: DU Jesenice      

                                                                                               

                                                        Boris Bregant, predsednik DU Jesenice       

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

POROČILO O IZVEDBI TEKMOVANJA V KEGLANJU

Izvedba tekmovanja v keglanju za leto 2019 je bila zaupana Društvu upokojencev Tržič, ki je v sodelovanju s Keglaškim klubom Tržič izvedlo tekmovanje na 4 steznem keglišču Tržič v času od 21. do 22. maja 2019.

Bilten oziroma rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Bilten keglanje 2019

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAZPIS

PRVENSTVA PZDU GORENJSKE V PRSTOMETU

za ženske in moške ekipe 

 

ORGANIZATOR:  Društvo upokojencev Podnart

 

ČAS IN KRAJ TEKMOVANJA: torek, 11. junij 2019 od 8,30 ure dalje na igrišču športnega parka ŠD Podnart,  asvaltno  igrišče (12 igralnih polj). V primeru slabega vremena bo tekmovanje v torek, 18.6.2019.

 

PROPOZICIJE:

 • tekmovanje bo potekalo po pravilih PZS, ZDUS in PZDU (pravila PZS si lahko pogledate na http://www.prstomet.si);
 • tekmuje se posebej v ženski in moški kategoriji (moška ekipa je lahko mešana);
 • ekipo sestavljajo trije tekmovalci + rezerva,oziroma dve tekmovalki + rezerva (rezerva lahko vstopi le na začetku posameznega dvoboja);
 • vsako društvo lahko prijavi eno ekipo v vsaki kategoriji;
 • za ekipni rezultat se šteje najboljša moška in ženska ekipa posameznega društva.

 

 

Sistem tekmovanja MOŠKI:

 • vnaprej postavljeno tabelo sistema tekmovanja 16 ekip
 • lanskoletne prve štiri   ekipe so nosilke (1. mesto poz. 1, 2 .mesto poz. 16, 3 .mesto poz 9,     4. mesto poz. 8)
 • ostale ekipe se žrebajo
 • nad 16 prijavljenih ekip igrajo kvalifikacije za vstop med 16 ekip (vključno z 16. ekipo lanskega prvenstva
 • 8 zmagovalnih ekip prvega kroga igrajo po sistemu izpadanja za mesta od 1 do 8 v razigravanju
 • 8 poraženih ekip prvega kroga igrajo po sistemu izpadanja za mesta od 9 do 16 v razigravanju
 • v vsakem dvoboju ekip  se igra štiri tekme: tri igre posameznikov po predhodni prijavi in ena v paru po naknadni prijavi (torej je rezultat lahko 4:0, 3:1, 2:2), v slučaju neodločenega rezultata se upoštevajo dosežene točke ploščkov. Če je še tu neodločeno se igra če en dvoboj dvojic po lastni izbiri igralcev.

 

Sistem tekmovanja ŽENSKE:

 

 • vnaprej postavljeno tabelo sistema tekmovanja 8 ekip
 • lanskoletne prve štiri ekipe so nosilke (1. mesto poz 1, 2. mesto  poz. 8, 3. mesto poz. 5, 4. mesto poz. 4)
 • ostale ekipe se žrebajo
 • nad 8 prijavljenih ekip igrajo kvalifikacije za med 8 ekip (vključno 7 8. ekipo lanskega prvenstva)
 • 4 zmagovalne ekipe prvega kroga igrajo po sistemu izpadanja za mesta od 1 do 4 v razigravanju
 • 4 poražene ekipe prvega kroga igrajo po sistemu izpadanja za mesta od 5 do 8 v razigravanju
 • v vsakem dvoboju ekip se igra tri tekme: dve igre posameznic po prijavi in ena v paru po naknadni prijavi  (torej je rezultat lahko 3:0,  2:1, ) .

 

 

 

PRIZNANJA:

Prve tri ekipe v ženski in moški konkurenci prejmejo pokal. Igralci prvih treh ekip prejmejo medalje. Najboljša ekipa v seštevku (moška + ženska ekipa)  prejme prehodni pokal PZDU Gorenjske.

 

PRIJAVE  in  INFORMACIJE:

Prijave na priloženi prijavnici pošljite na e-naslov: franci.faganel@gmail.com ali  po pošti na naslov: DRUŠTVO UPOKOJENCEV PODNART , Podnart 11, 4244 Podnart do petka, 7. junija 2019, kasnejših prijav ne bomo upoštevali;

Prijavnino 13 € na tekmovalca  vplačate na TRR: Društvo upokojencev Podnart, Podnart 11, 4244 Podnart št.: SI56 6100 0001 9732 475, namen plačila: prijavnina prstomet 2019;  koda namena OTHR; referenca: 00/062019 (s seboj prinesite kopijo potrdila);

Vse vodje ekip opozarjamo na sklep komisije, da mora organizator pred tekmovanjem preveriti podatke nastopajočih, zato mora vodja ekipe ob prijavi predložiti članske izkaznice nastopajočih, ki morajo biti potrjene o plačani članarini za leto 2019;

Vsak tekmovalec/ ka tekmuje na lastno odgovornost.

Vsa dodatna pojasnila lahko dobite na  tel.: 041 44 99 12 (Franci Faganel)

 

 

PREDVIDENI URNIK TEKMOVANJA:

 

do 8,30

Prihod ekip, potrditev prijav

ob 8,30

Žrebanje skupin in otvoritev tekmovanja

do 9,00

Ogrevanje nastopajočih (ker so uradni igralni

ploščki znamke GITES, bo možna izposoja ali nabava po ceni 15 €)

ob 9,00

Pričetek tekmovanja 1. in 2. kroga

cca 12,00

 Odmor za okrepčilo

cca 13,00

Pričetek tekmovanja  3. in 4. kroga

Takoj po končanem tekmovanju

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

 

 

 

Predsednik DU Podnart                    Referent za šport                               Vodja tekmovanja:

Janez Erman                                       Obid Rado                                         Franci Faganel

 

PRIJAVNICA

 

DRUŠTVO UPOKOJENCEV:___________________________________

Naslov:_____________________________________________________     

e-naslov: ___________________________________________________

Za nastop na športnih igrah v prstometu,

ki bodo v torek, 11. junija 2019 v Podnartu,

prijavljamo:

Ženska ekipa:

št

ime

priimek

opomba

 

 

 

 

1

 

 

 

2

 

 

 

R

 

 

 

 

Moška ekipa:

št

ime

priimek

opomba

 

 

 

 

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

R

 

 

 

 

Na tekmovanju bo prisotno _________ naših članov, ki jih upoštevajte pri koriščenju toplega obroka. Kotizacijo 13 €  po osebi bomo poravnali:

-         preko TR oziroma

-         z gotovino pred tekmovanjem. (ustrezno izbiro obkroži ali podčrtaj)

Za morebitna dodatna pojasnila še kontaktna številka - mobi:  ______________ in e-naslov: ______________________________________________________

Vodja ekipe: _________________________   

žig                                podpis                

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

R  A  Z  P  I  S

 

PRVENSTVA PZDU GORENJSKE ZA LETO 2019  

V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO V ŽENSKI IN MOŠKI KONKURENCI

 

Organizator: Društvo upokojencev Škofja Loka

Tehnična izvedba  SD Škofja Loka

 

Čas in kraj tekmovanja: v ČETRTEK, 11. APRILA  2019

 

na NOVEM STRELIŠČU  SD Škofja Loka, Partizanska 1 Škofja Loka (bivša stavba komande vojašnice), ob 9.00 uri.

Propozicije:

-      Ekipo sestavljajo 4 tekmovalke oz. tekmovalci, s tem, da se v rezultat ekipe upoštevajo trije najboljši rezultati.

-      Tekmuje se s serijsko zračno puško, 20 strelov za oceno, v času 40 minut.

-      Tekmovanje poteka po pravilniku ZDUS, PZDU Gorenjske in SZS

-      Tekmujejo lahko članice in člani s potrjeno člansko izkaznico, plačano članarino za 2019.

Vodje ekip ob prijavi od 8.30 ure dalje oddajo organizatorju članske izkaznice vseh tekmovalcev in kopijo plačilnega naloga o vplačani prijavnini ter dvignejo bone za hrano in pijačo ter darilno vrečko organizatorja. Po kontroli se izkaznice vrnejo vodjem ekip. V KOLIKOR PRIJAVLJENI TEKMOVALEC NIMA IZKAZNICE, NE MORE TEKMOVATI(6. čl. Pravil PZDU Gorenjske)

PRIZNANJA:

-      Prvi trije tekmovalci in tekmovalke posamezno prejmejo medalje.

-      Prve tri ekipe v ženski in moški konkurenci prejmejo pokale in medalje.

-      Prehodni pokal PZDU Gorenjske prejme društvo, ki v skupnem seštevku ženske/moški doseže največ krogov. Le ta ostane v trajni lasti ekipe, ki ga je osvojila trikrat zaporedoma ali petkrat v presledkih.  

 

ČAS PRIJAVE IN INFORMACIJE:

Poimenske prijave pošljite do 30. marca 2019 na E-naslov:   ivankaprezelj@gmail.com.

  V prijavi napišite tudi elektronski naslov in telefon vaše kontaktne osebe. Razpored tekmovanja boste prejeli pravočasno.

Startnina znaša  14 EUR  na tekmovalca in se poravna obvezno na TR  Gorenjska banka enota Škofja Loka 07000-0001134214.

Dodatne informacije dobite na telefon Janko Demšar  041 719 049 (za moške), oz.  Ivanka Prezelj 031 742 628 (za ženske)

 

Slovesna podelitev pokalov in medalj ter pogostitev bo pol ure po zaključku tekmovanja v .

prostoru vadbe pevskega zbora Mavrica v I .nadstropju iste stavbe. 

 

Lepo vabljeni in lep športni pozdrav!

 

Predsednik Organizacijskega odbora                        Predsednik DU Škofja Loka

Ivan Hafner                                                                                   Miro Duić

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

R   A   Z   P   I   S

ZIMSKO – ŠPORTNIH IGER UPOKOJENCEV GORENJSKE

V VELESLALOMU IN SMUČARSKIH TEKIH 2019

 

 

 

Prireditelj:                             DU Kranj in Športni center Triglav Pokljuka

 

Kraj tekmovanja:                 smučišče Viševnik, za teke Biatlon center

 

Datum tekmovanja:             torek, dne 26. februar 2019

 

Izvajalec tekmovanja:          Športni center Triglav Pokljuka

 

Vodstvo tekmovanja:           vodja tekmovanja: Anton Bradač

 

Čas tekmovanja:                  start VSL ob 10.00 uri

                                               start  teki po končanem veleslalomu (predvidoma ob 12.30)

 

Tekmovalne kategorije:       člani ali članice:

v veleslalomu in                     - do 65 let (letnik 1954 in mlajši)

v smučarskih tekih:                - od 66 do 70 let (1949-1953)

                                               - od 71 do 75 let (1944-1948)

                                               - od 76 do 80 let (1939-1043)

                                               - nad 80 let (letni 1938 in starejši/e)

 

Dolžina proge za                   2 km za ženske in moške nad 80 let

smučarski tek:                       4 km za moške

                                              

Način teka:                            Prosta tehnika (klasični ali drsni korak)

 

Način starta:                         VSL

Prve startajo ženske, od najstarejših do mlajših,

                                               za njimi moški nad 80 let v vrstnem redu do najmlajših.

                                               TEKI: Posamični starti v enakem zaporedju kot VSL

                                               (startni interval 30 sekund).

 

Pogoji:

Pravico nastopa imajo vsi člani/ce DU Gorenjske, članice PZDU, ki imajo plačano članarino za tekoče leto 2019.

Vodje ekip ob prijavi – od 8,30 ure dalje oddajo članske izkaznice vseh tekmovalcev in kopijo plačilnega naloga o vplačani prijavnini, prevzamejo startne liste, startne številke ter bone za prehrano. Po končanem tekmovanju oddajo štartne številke in prevzamejo članske izkaznice.

Vse navedeno bomo razdeljevali v hotelu.

Za morebitne manjkajoče številke odgovarja vodja posamezne ekipe.

 

-  2  -

 

Tekmuje se po pravilih SZS in po pravilih PZDU Gorenjske. Vsi tekmovalci s štartnimi številkami so v času tekmovanja zavarovani na tekmi s strani izvajalca Športni center Triglav Pokljuka.

 

V primeru, da so v posamezni kategoriji prijavljeni manj kot trije tekmovalci, se le ti razporedijo v mlajšo kategorijo.

 

Tekmuje se posamično in ekipno. V ekipno uvrstitev se upošteva rezultat prvih dveh plasiranih tekmovalcev DU v posameznih kategorijah v VSL in smučarskih tekih.

 

Prijava      Poimenske prijave z navedbo discipline, kategorije in letnico rojstva, pošljite na priloženi prijavnici na e-naslov:

 du.kranj@gmail.com do torka, dne 19. februarja 2019.                

Naknadnih prijav ne bomo upoštevali. Odjava tekmovalcev je možna dva dneva pred tekmovanjem. Vplačil startnin ne vračamo.

Žrebanje:                              

Žrebanje štartnih številk bo v sredo, dne 20. februarja, ob 10.00 uri, v prostorih Društva upokojencev Kranj, Tomšičeva 4, Kranj.

 

Prijavnina:    Prijavnina znaša 22.- €  na tekmovalca, ki bodo nastopili samo v veleslalomu,  12.- € za tekmovalce, ki tekmujejo samo v smučarskih tekih ter 25.- € za tekmovalce, ki bodo tekmovali v veleslalomu in tekih.

Prijavnino obvezno nakažite na TR: 6100 0000 6469 083 pri Delavski hranilnici d.d. Ljubljana, Podružnica Kranj, Koroška cesta 19.

Gotovinskih vplačil pred startom ne bomo sprejemali.

V prijavnini je vključeno: organizacija tekmovanja, smučarska vozovnica,  topli obrok in čaj.

 

Razglasitev rezultatov:  bo približno 30 minut po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj

                                         smučarskega teka.

 

Priznanja:      Prvi trije posamezniki v vsaki kategoriji bodo dobili medalje. Prve tri ekipe v veleslalomu in tekih  prejmejo pokale.

                        Skupni zmagovalec - ekipa  ženske in moški, prejme prehodni pokal PZDU

                       Gorenjske.

 

Informacije:  Anton Bradač, tel. 031 511 007 in Marjan Mihelčič, tel. 031 283 289

           

Vabimo vse upokojence/ke, ljubitelje zimskih športov, da se prireditve udeležite v čim večjem številu, posebej vabljeni so pa tudi navijači.

 

 

 

Predsednik komisije:                                                                                          Predsednica:

 

Marjan Mihelčič                                                                                                Mija Pavlin

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Pokrajinska zveza društev upokojencev

                                                            Savska  cesta 34

4000 KRANJ


KOMISIJA za šport, rekreacijo in gibalno kulturo                    Kranj, dne 16.1.2019Seznam organizatorjev PŠI 2019, predvideni datumi izvedbe in določitev delegatov PZDU Gorenjske:


    panoga:                organizator:                   datum:                          delegat:      

 1 . Veleslalom, teki:    DU Kranj,                        26.2.2019                  Kučina V.  

 2.  Pikado:                 DU  Rateče-Planica,            v  aprilu                  M. Savandič in
                                                                                                       F. Pretnar                   
 3 . Streljanje:            DU Škofja Loka,               11.4.2019                   Jože Romšak                   
 4.  Šah:                    DU Škofja Loka,               26.3.2019                   Filip Železnik                  
 5.  Kegljanje:            DU Tržič,           21.in 22.5.ali 28. in 29.5.2019    Marjan Mihelčič                 
 6.  Kegljanje s kroglico  na vrvici:
         

© Zveza društev upokojencev Gorenjske
Galerija | Pravno obvestilo |
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.