Ročna dela

Na spodnji povezavi so na ogled slike iz razstave ročnih del Železniki 2022

RAZSTAVA ROČNIH DEL ŽELEZNIKI 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske in

Društvo upokojencev za Selško dolino Železniki

vabita na

RAZSTAVO ROČNIH DEL

GORENJSKIH DRUŠTEV UPOKOJENCEV 2022

v Kulturni dom Železniki. 

Odprtje razstave bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 17. uri.

V kulturnem programu bodo nastopili pesnica Marija Knafelj in Francetovi orgličarji KUD France Koblar Železniki pod vodstvom Olge Oblak.

V soboto, 15. oktobra, ob 17. uri

bodo nastopili pevke in pevci MePZ DU za Selško dolino pod vodstvom Minke Šmid

ter plesalke skupine Selške dame pod vodstvom Ane Ferjančič.

Razstava bo na ogled:

v soboto in nedeljo, 15. in 16. oktobra, od 10. do 18. ure.

Sodelujejo društva upokojencev Bitnje Stražišče, Bled (Vide Blejske), Britof-Predoslje, Cerklje, Javornik-Koroška Bela, Kranj, Mengeš, Moravče, Tržič, DU za Poljansko dolino Gorenja vas in DU za Selško dolino Železniki. 

Razstavljeni bodo nakit, vezenine, pletenine, čipke, glineni in rezbarski izdelki, zelišča …

Svoja dela bo razstavil tudi priznani fotograf Aleksander Čufar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

RAZPIS ZA SODELOVANJE NA RAZSTAVI ROČNIH DEL

DRUŠTEV UPOKOJENCEV GORENJSKE 2022

Železniki, 14.–16. oktober 2022

 

Komisija PZDU Gorenjske za kulturo in tehnično kulturo pripravlja skupaj z gostiteljem, Društvom upokojencev za Selško dolino Železniki, regijsko razstavo ročnih del 2022, s katero želimo predstaviti raznoliko ustvarjalnost rokodelcev in rokodelk iz gorenjskih društev upokojencev.

Razstava bo na ogled od petka, 14. oktobra, do nedelje, 16. oktobra, v Kulturnem domu Železniki, kjer bo vsako popoldne potekal tudi literarno-glasbeno-plesni program.

K sodelovanju vabimo vsa gorenjska društva upokojencev, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z rokodelskimi dejavnostmi in tako ohranjajo kulturno dediščino v svojem okolju in tudi širše.

Društva naj prijavnice pošljejo najkasneje do srede, 5. oktobra 2022, na naslov: PZDU Gorenjske, Savska cesta 34, 4000 Kranj ali po e-pošti: pzdu.gorenjske@gmail.com.

Na prijavnici naj navedejo izdelke, ki jih želijo razstaviti. Pri tem naj za razstavo sami izberejo najboljša dela svojih rokodelcev in rokodelk.

Na razstavnem prostoru bodo na voljo predvsem velike okrogle mize (Ø 150), nekaj pa je tudi velikih pravokotnih (130 in 150 x 75).

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske bo povrnila potne stroške (za dostavo izdelkov na razstavo in njihov odvoz) tistim sodelujočim gorenjskim društvom upokojencev, ki so od kraja razstave oddaljeni več kot 30 km.

                                   Dragica Vesković, prof.

predsednica Komisije PZDU Gorenjske za kulturo in tehnično kulturo                            

 PRIJAVNICA

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske

Savska  cesta 34, 4000 KRANJ

Tel: 059921529 ● http:// http://www.pzdugorenjske.si ● E-mail: pzdu.gorenjske@gmail.com

                                                                                                          Kranj, 3. september 2021

RAZPIS ZA SODELOVANJE NA RAZSTAVI ROČNIH DEL DRUŠTEV UPOKOJENCEV GORENJSKE 2021

Bled, 30. september–3. oktober 2021

Komisija PZDU Gorenjske za kulturo in tehnično kulturo pripravlja skupaj z gostiteljem, Društvom upokojencev Bled, regijsko razstavo ročnih del (v poštev pridejo vezeni, kvačkani, klekljani in pleteni izdelki). Vezenine morajo biti ročno izdelane z obrobami vred.

K sodelovanju vabimo vsa gorenjska društva upokojencev, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s prostoročnimi dejavnostmi in tako ohranjajo kulturno dediščino v svojem okolju in tudi širše.

Razstava bo na ogled od četrtka, 30. septembra, do nedelje, 3. oktobra 2021, v preddverju Festivalne dvorane Bled. Postavili jo bomo 30. septembra dopoldne (od 10. ure naprej), odprtje razstave s kulturnim programom pa bo istega dne ob 17. uri.

Društva naj na prijavnici navedejo izdelke, ki jih želijo razstaviti na mizah. Prijavnice naj pošljejo najkasneje do 16. septembra 2021 na naslov: PZDU Gorenjske, Savska cesta 34, 4000 Kranj ali po e-pošti: pzdu.gorenjske@gmail.com.

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske bo povrnila potne stroške (za dostavo izdelkov na razstavo in njihov odvoz) tistim sodelujočim gorenjskim društvom upokojencev, ki so od kraja razstave oddaljeni več kot 15 km.                                            

                                   Predsednica Komisije PZDU Gorenjske za kulturo in tehnično kulturo

                                   ter predsednica DU Bled                              

                                   Dragica Vesković

E-PLAKAT 2021

PRIJAVNICA