Novice DU

 

IZ DU ŠENČUR

V Šenčurju so poskrbeli za telo in dušo

Nekaj več kot dve leti sta minili, odkar sta društvi upokojencev Šenčur in Tržišče podpisali listino o sodelovanju. Od takrat se redno srečujejo, enkrat na enem, drugič na drugem koncu Slovenije.

Sredi septembra so se skupaj sprehodili po Jurjevi krožni poti v občini Šenčur. Pohodnikom so pripravili dobrodošlico, preden so odšli na pot, pozdravili pa so jih predsednik DU Šenčur Ciril Sitar, župan Ciril Kozjek in predsednik ZDUS Janez Sušnik.

Jurjeva krožna pot je dolga 10 km, pred leti pa sta jo strasirala član DU Šenčur Franci Erzin, ki je tudi tokrat vodil pohodnike, ter novinar Boris Dolničar v okviru rubrike Krožne poti Turistične tribune v Slovenskih novicah. Primerna je za vse starostne skupine. Iz centra Šenčurja vodi po Beleharjevi cesti do znamenja na Bivju, od tam pa skozi gozd mimo zbirnega centra do Srednje vasi in cerkve sv. Radegunde ter pod Srjanskim hribom proti Visokemu, kjer se usmeri nazaj skozi gozd v Šenčur. Tokratni pohodniki so naredili malo spremembe in so se z Visokega namesto proti Šenčurju usmerili na Milje, kjer jih je čakala malica in družabno srečanje.

Kot je povedal Erzin, so bili gostje iz Tržišča zelo zadovoljni. Rekli so celo, da so gostitelji z okrepčevalnicami kar malo pretiravali. Oni pa so se samo bali, da Dolenjci ne bi rekli, da so bili na Gorenjskem žejni.

Zelo zadovoljni pa so bili tudi udeleženci koncerta, ki ga je DU Šenčur pripravilo v okviru festivala Poletna glasbena srečanja. Vse niti je v rokah držal Miro Erzin, ki v društvu skrbi za izjemne glasbene večere, ki ne razveseljujejo samo starejših, ampak tudi mlajše generacije. Na tokratnem koncertu so sopranistka Tina Debevec, baritonist Tone Habjan in pianistka Mojca Lavrenčič predstavili osem opernih arij iz priljubljenih oper priznanih skladateljev. V okviru festivala so v društvu sicer predvideli tri koncerte, vendar so morali dva, in sicer koncert komorne glasbe s pridihom tradicionalne kitajske glasbe ter koncert V časovnem pasu glasbenic Anje Clift ter Olivie Steimel zaradi omejitev, povezanih s koronavirusom, odpovedati. Tretjega jim je vendarle uspelo organizirati, zaradi omejenega števila obiskovalcev pa je bil že prvi dan razprodan. Razpoloženje na večeru opernih arij in duetov je bilo izjemno, obiskovalci pa navdušeni, saj so nastopajoči resnično izbrali tiste arije, ki gredo v uho in se dotaknejo duše.

Slavica Bučan, foto Franci Erzin

Vir: ZDUS-PLUS