Balinanje

 

POROČILO

o poteku in izvedbi tekmovanja – Pokrajinskega prvenstva v balinanju, ki je potekalo v dneh 25. (ženske) in 28. (moški) aprila 2022 na štiristeznem balinišču pri Planinskem domu v Komendi.

Organizator je za vse prisotne ob prihodu pripravil prigrizek in pijačo, ob pregledu izkaznic pa podelil bone za prehrano.

25.04.2022 - ženske

Na prvi dan tekmovanja sem najprej pregledal izkaznice tekmovalk in prisostvoval žrebanju ženskih ekip.

Na otvoritvi sta predsednik organizacijskega odbora g. Drago Kolar in predsednik Društva upokojencev Komenda pozdravila vse prisotne, sodnik g. Tomaž Hacin pa razložil glavna pravila in sistem tekmovanja. Nastopilo je 67 igralk v 14 ekipah (Javornik – Koroška Bela, Jesenice, Kamnik, Kokrica, Komenda, Kranj, Kranjska Gora, Mengeš, Predoslje, Radovljica, Rateče – Planica, Škofja Loka, Tržič in Žirovnica), ki so bile razvrščene v 4 predtekmovalne skupine, dve s po štirimi in dve s po tremi ekipami. Sistem tekmovanja je bil tak, da je vsaka ekipa odigrala najmanj dve tekmi po 50 min v kvalifikacijskem delu, po dve najboljši ekipi (po točkah in razliki točk) iz vsake skupine sta napredovali v četrtfinale, od tu dalje so ekipe tekmovale na izpadanje. Razvrstitev ekip, ki so  niso napredovale v izločilne boje, je bila izračunana osnovi števila zmag, razlike v točkah in številu osvojenih točk v prvih dveh kolih. Vrstni red ekip, ki so izpadle v četrtfinalu, je bil določen na podlagi razlike dobljenih točk v četrtfinalu. Poraženki v polfinalu sta se pomerili v tekmi za 3. mesto, zmagovalki pa v finalu za 1. mesto. Zmagala je ekipa Britof Predoslje. Tekmovanje je potekalo v prijetnem vremenu in vzdušju, za tekmovalke je bilo s strani organizatorje odlično poskrbljeno. Po zaključku tekmovanja je predsednik DU Komenda Saša Lenarčič podelil pokale in medalje najboljšim in se jim zahvalil za zares športne boje.

28.04.2022 - moški

Tekma moških je bila prvotno predvidena za torek, 26.04., a je bila zaradi zelo slabe vremenske napovedi prestavljena na četrtek, 28.04., kar se je pokazalo za odlično odločitev, saj je bilo v torek nemogoče izpeljati srečanje, četrtek pa je bil lep. Tudi za moške udeležence je organizator zelo lepo poskrbel. Tekmovalce je najprej pozdravil glavni organizator g. Drago Kolar, za njim pa komendski podžupan Igor Štebe in predsednik DU Komenda g. Saša Lenarčič, vrhovni sodnik g. Tomaž Hacin pa razložil pravila in sistem tekmovanja.

Tekmovanja so se udeležili 104 kegljači v 22 ekipah (Britof Predoslje, Cerklje, Javornik, Jesenice, Kamnik, Kokrica, Koroška Bela, Komenda, Kranj, Kranjska Gora, Kropa, Lesce, Mengeš, Naklo, Radovljica, Rateče Planica, Šenčur, Žiri, Trzin, Podnart, Žirovnica, Škofja Loka in Tržič), čemur je vrhovni sodnik prilagodil sistem, ki je vsaki ekipi zagotovil najmanj dve tekmi. Ekipe so bile razdeljene na štiri skupine in sicer v dve po 6 in dve po 5 ekip, vse tekme so bile časovno omejene na 50 min.

Iz vsake od štirih skupin sta se v četrtfinale uvrstili po prvi dve ekipi, ves sistem pa je bil enak kot pri ženskah.

Zmagovalca moškega dela tekmovanja je bila ekipa Jesenic, prehodni pokal pa je osvojila ekipa Tržiča, ki je bila tretja pri ženskah in druga pri moških.

Na koncu moram pohvaliti DU Komenda in vrhovnega sodnika Tomaža Hacina za tekočo izpeljavo obeh dni tekmovanj in oboje priporočam za izvedbo srečanj v balinanju tudi v naslednjih letih.

REZULTATI

Zapisal delegat PZDU Gorenjske

Anton Prešeren

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DRUŠTVO UPOKOJENCEV KOMENDA

R A Z P I S U J E M O

pokrajinsko prvenstvo v balinanju za člane društev upokojencev Gorenjske, ki bo v ponedeljek, 25.4.2022 – ženske in v torek, 26.4.2022 – moški, na igriščih balinarskega kluba DU Komenda.

DU Komenda in PZDU Gorenjske vabita vsa društva na Pokrajinsko prvenstvo DU Gorenjske v balinanju za ekipe v ženski in moški konkurenci za leto 2022.

Kraj tekmovanja:

Balinarski klub DU Komenda, Podboršt št. 7/g,  Komenda (pri Planinskem domu)​                   

Čas tekmovanja:

ponedeljek, 25.4.2022 od 8.00 do 18.00 ure za ženske ekipe, 

sreda,  4.2022 od 8.00 do 18.00 ure za moške ekipe.

Propozicije:

Tekmuje se ekipno v ženski in moški konkurenci. Ekipo sestavljajo 4​ (štirje) tekmovalci + rezerva. Tekmuje se po pravilih Balinarske zveze Slovenije in po pravilih rekreacijsko športnih iger PZDU Gorenjske. Zbirno mesto ekip bo na balinišču in sicer za ženske v ponedeljek, 25.4.2022 ob 8. uri in za moške v torek, 26.4.2022 ob 8. uri, kjer bo vodja tekmovanja seznanil ekipe z načinom tekmovanja in razporedom stez. Predvidoma bodo kvalifikacijske tekme po skupinah trajale 1 uro ali do 13 puntov, od četrtfinala naprej bodo tekme trajale 1uro in 15 minut ali do 13 puntov.

Pravico nastopa imajo samo člani društva ob predložitvi članske izkaznice, iz katere je razvidno, da je plačana članarina za leto 2022. Ekipe bo ob prihodu preverjal delegat g. Anton Prešern iz DU Kamnik. 

Prijave:

Pisne prijave pošljite na DU Komenda, Glavarjeva cesta št. 104, 1218 Komenda ali po​  elektronski pošti na info@komenda-upokojenci.si  do torka,  19. 4. 2022.​   

Startnina:

Za pokrivanje stroškov tekmovanja in pogostitve, društvo plača za vsako ekipo po 75,00 EUR oziroma po 15,00 EUR na tekmovalca. Startnina se nakaže na TR št.: SI56 0231 2001 6293 390 pri  banki NLB d.d., do datuma prijave, davčna številka društva 69418322. Startnino ni mogoče poravnati na tekmovanju.

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj:

30 minut po končanem tekmovanju na​ balinišču.

Priznanja:

Prve tri ekipe v obeh konkurencah prejmejo pokale, članice oziroma člani​ ekip pa zlate, srebrne in bronaste medalje.

Prosimo, da nam pravočasno pošljete prijavo in nam s tem omogočite nemoteno izvedbo organizacijskih priprav tekmovanja. Žrebanje skupin bo na dan tekmovanja v prostorih​ balinarskega kluba DU Komenda. Prav tako naj bo na prijavnici telefonska številka vodje ekipe v primeru kakšne spremembe glede morebitnih posebnih okoliščin. 

Tekmuje se na lastno odgovornost !

Vse dodatne informacije dobite na tel.: Drago Kolar 041 502-116,

                                                              Ivanka Žulič 031 757-753.

Predsednik komisije za šport:                                           Predsednik DU Komenda:

    Drago Kolar, l.r.                                                             Saša Lenarčič, l..r

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POROČILO

o poteku in izvedbi tekmovanja – Pokrajinskega prvenstva v balinanju,

ki je potekalo v dneh 28. (ženske) in 29. (moški) junija 2021

na štiristeznem balinišču pri Planinskem domu v Komendi.

 

Kot delegat in predstavnik PZDU Gorenjske sem bil oba dneva prisoten na začetku tekmovanja.

Organizator je za vse prisotne ob prihodu pripravil prigrizek in pijačo, ob pregledu izkaznic pa podelil bone za prehrano.

28.06.2021

Na prvi dan tekmovanja sem najprej pregledal izkaznice tekmovalk (večino je že pred mojim prihodom pregledal sodnik) in prisostvoval žrebanju ženskih ekip. Na otvoritvi je predsednik organizacijskega odbora g. Drago Kolar pozdravil vse prisotne, sodnik g. Tomaž Hacin pa razložil glavna pravila in sistem tekmovanja.  Prijavljenih je bilo 12 ekip s po štirimi igralkami, ki so bile razvrščene v 4 predtekmovalne skupine po tri ekipe. Igrale so po sistemu vsaka ekipa z vsako, to je po tri tekme v trajanju po eno uro. Tekmovanje je ob odličnem vodenju sodnika potekalo gladko, edina težava je bila velika vročina, ki jo je organizator blažil z velikimi senčniki. Po tekmovanju v predskupinah je 8 najboljših ekip nadaljevalo tekmovanje s četrtfinalom po izločilnem sistemu.

29.06.2021

Na tekmovanje se je prijavilo 17 moških ekip, kar je pomenilo zelo veliko tekem.  Tekmovalcem je bilo zelo težko, saj je bila vročina tudi preko 30°C. Na štirih igriščih so bile ekipe razporejene v 3 skupine po 4 ekipe, ena pa v pet. Sicer pa je bil protokol enak kot dan prej pri ženskah – na visokem nivoju (prigrizek, pijača, otvoritev, boni za prehrano). Vzrok za vročino je bil pozen termin tekmovanja zaradi korone, za takšno starostno skupino je igranje, za najboljše ekipe več kot 7 ur v enem dnevu, prevelika obremenitev. 

Nastopajoče ekipe DU po končnem vrstnem redu:

 

ženske

 

 

moški

1

Komenda

 

1

Tržič

2

Predoslje

 

2

Cerklje

3

Radovljica

 

3

Predoslje

4

Kamnik

 

4

Jesenice

5

Škofja Loka

 

5

Žirovnica

6

Jesenice

 

6

Kamnik

7

Tržič

 

7

Javornik Koroška Bela

8

Rateče Planica

 

8

Kranjska gora

9

Žirovnica

 

9

Naklo

10

Mengeš

 

10

Komenda

11

Kranjska Gora

 

11

Rateče Planica

12

Javornik Koroška Bela

 

12

Kokrica

 

 

 

13

Škofja Loka

 

 

 

14

Podnart

 

 

 

15

Žerjavčki Trzin

 

 

 

16

Mengeš

 

 

 

17

Radovljica

 

Datum: 01. 07. 2021

                                                                         Delegat: Anton Prešeren      

POROČILO O IZVEDBI PŠI - BALINANJE 2021 

POROČILO O IZVEDBI DŠI ZDUS - BALINANJE 2021                                  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DRUŠTVO  UPOKOJENCEV  KOMENDA

V skladu s sklepom Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo  PZDU Gorenjske,

R A Z P I S U J E M O

pokrajinsko prvenstvo v balinanju za člane društev upokojencev Gorenjske, ki bo v ponedeljek, 28.6.2021 – ženske in v torek, 29.6.2021 – moški, na igriščih balinarskega kluba DU Komenda.

DU Komenda in PZDU Gorenjske vabita vsa društva na Pokrajinsko prvenstvo DU Gorenjske v balinanju za ekipe v ženski in moški konkurenci za leto 2021.

Kraj tekmovanja:

Balinarski klub DU Komenda, Podboršt št. 7/g,  Komenda (pri Planinskem domu)​                    

Čas tekmovanja:

ponedeljek, 28.6.2021 od 8.00 do 18.00 ure za ženske ekipe,

torek, 29.6.2021 od 8.00 do 18.00 ure za moške ekipe.​

 Propozicije:

Tekmuje se ekipno v ženski in moški konkurenci. Ekipo sestavljajo 4​ (štirje) tekmovalci + rezerva. Tekmuje se po pravilih Balinarske zveze Slovenije in po pravilih rekreacijsko športnih iger PZDU Gorenjske. Zbirno mesto ekip bo na balinišču in sicer za ženske v ponedeljek, 28.6.2021 ob 8. uri in za moške v sredo, 29.6.2021 ob 8. uri, kjer bo vodja tekmovanja seznanil ekipe z načinom tekmovanja in razporedom stez. Predvidoma bodo kvalifikacijske tekme po skupinah trajale 1 uro ali do 13 puntov, od četrtfinala naprej bodo tekme trajale 1uro in 15 minut ali do 13 puntov.

Pravico nastopa imajo samo člani društva ob predložitvi članske izkaznice, iz katere je razvidno, da je plačana članarina za leto 2021. Ekipe bo ob prihodu preverjal delegat g. Anton Prešern iz DU Kamnik.

Prijave:

Pisne prijave pošljite na DU Komenda, Glavarjeva cesta št. 104, 1218 Komenda ali po​   elektronski pošti na info@komenda-upokojenci.si  do torka 21. 6. 2021.

Štartnina:

Za pokrivanje stroškov tekmovanja in pogostitve društvo plača za vsako ekipo po 65,00 EUR oziroma po 13,00 EUR na tekmovalca. Štartnina se nakaže na TR št.: SI56 0231 2001 6293 390 pri  banki NLB d.d., do datuma prijave. Štartnino ni mogoče poravnati na tekmovanju.

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj:

30 minut po končanem tekmovanju na​ balinišču.

Priznanja:

Prve tri ekipe v obeh konkurencah prejmejo pokale, članice oziroma člani​ ekip pa zlate, srebrne in bronaste medalje.

Prosimo, da nam pravočasno pošljete prijavo in nam s tem omogočite nemoteno izvedbo organizacijskih priprav tekmovanja. Žrebanje skupin bo  v četrtek, 24. 6. 2021,  v prostorih​ balinarskega kluba DU Komenda ob 19.00 uri.

Tekmuje se na lastno odgovornost !

Vse ekipe se ravnajo po veljavnem Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju programov in sicer v primeru, da bo ta odlok v veljavi.

 

Vse dodatne informacije dobite na tel.: Drago Kolar 041 502-116,

                                                              Ivanka Žulič 031 757- 753

 

Predsednik komisije za šport:                                           Predsednik DU Komenda:

    Drago Kolar, l.r.                                                             Saša Lenarčič, l..r

 

PRIJAVNICA