Kolesarjenje

RAZPIS KOLESARSKEGA SREČANJA UPOKOJENCEV GORENJSKE ZA LETO 2022

Društvo upokojencev Naklo v sodelovanju s PZDU Gorenjske organizira kolesarjenje upokojencev, ki bo v soboto, 25.junija 2022 ob 9.00 uri. Zbor kolesarjev bo pred športnim parkom (pump track poligon) ob šotoru nasproti občinske stavbe oz. zdravstvenim domom v Naklem od 8.30 do 9.00, kjer bo možno tudi parkiranje.

Prijave so možne od danes do vključno srede, 15.6.2022 na naslov »DU Naklo, Ulica bratov Praprotnik 1, 4202 Naklo«, ali na e-naslov »dunaklo1@gmail.com«.

DU Naklo sprejema le popolne prijave s plačano štartnino na transakcijski račun Delavske hranilnice TRR: SI56 6100 0001 0516 311.

Na dan kolesarjenja plačilo štartnine ni možno.

Štartnina je 17 € na udeleženca, namenjena je pokritju stroškov organizacije in okrepčilu sodelujočih. Ob zaključku bo organizirana prehrana.

Za kolesarjenje sta predvideni dve progi v dolžini 23 km in 35 km – brez težjih klancev. Na vsaki progi je predviden postanek z okrepčilom.

Glede na to, da bo kolesarjenje potekalo tudi po prometnicah, bodo zaradi varnosti in normalnega pretoka prometa kolesarji razporejeni v več skupin po 10 – 15 kolesarjev, zato naj vsako društvo izmed svojih članov določi vodjo skupine, ki naj bo opremljen z odsevnim jopičem. Za varnost po trasah bodo poskrbeli gasilci GZ Naklo, bognedaj, morebitne poškodbe pa bo oskrbelo usposobljeno zdravstveno osebje in pripadniki enot prve pomoči gasilskih društev.

Kolesarili bomo v skladu s CPP (cestno prometni predpisi)

Vsak kolesar vozi na lastno odgovornost.

Kontaktni osebi DU Naklo sta Hkavc Peter (tel.: 051 441 727) in Mohorič Jože (tel.: 041 734 186)

Veselimo se snidenja in dobrodošli v občini Naklo                                                      

Predsednik:  Jože Kajin

Proga 35 km.:

Naklo Občina – Strahinj – Duplje – Žiganja vas – Sebenje – Križe – Pristava – Tržič  mesto – Bistrica pri Tržiču– Kovor - Zvirče – Podbrezje (postanek na kmetiji Jerala) – Bistrica pri Naklem – Okroglo – Naklo Občina.

Proga 23 km.:

Naklo Občina – Naklo Pivka – Cegelnica – Strahinj – Duplje – Žiganja vas – Zadraga – Duplje (postanek na turistični kmetiji Trnovc) – Podbrezje - – Bistrica pri Naklem – Okroglo – Naklo Občina.

PRIJAVNICA

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

POROČILO

o poteku in izvedbi kolesarjenja, ki je potekalo dne 25.6.2021 na območju DU Naklo. 

Tekmovanje je bilo predvideno s koledarjem tekmovanj PZDU za leto 2021, izvajalec DU Naklo je bil izbran na podlagi že lanske prijave, ko je tekmovanje odpadlo in sicer zaradi epidemije Kovida-19.

Kot delegat in namestnik predsednika komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri DU Komenda, sem bil dne 25.6.2021 ob 8.30 uri, prisoten pri zboru kolesarjev pred športnim parkom v Naklem. Na dan kolesarjenja sem vzpostavil sem stik z organizatorji in sicer Mohorič Jožetom. Prva skupina je štartala ob 9.30 in uri in nato naprej po skupinah. Zaključek prve skupine ob 11.45 in druge skupine ob 12.05 uri.

Prijave tekmovalcev:

V času prijav kolesarjev sem bil navzoč pri sprejemni točki. Vsak vodja posamezne tekmovalne ekipe je že predhodno izpolnil prijavni list o sodelujočih kolesarjih posameznega društva in komisiji predložil članske izkaznice. Preverjene so bile izkaznice, če je plačana članarina za leto 2021. Do konca prijav niso bile odkrite nobene nepravilnosti, vsi tekmovalci so imeli veljavne izkaznice. Način preverjanja je bil korekten in primeren, saj so po preveritvi vodjem ekip takoj vrnili izkaznice.

Kolesarjenje je potekalo na dveh progah in sicer v dolžini 23 in 30 km, progi nista bili težavni. Prav tako so bili na progi postanki z okrepčili. Sodelovalo je 131 kolesarjev in sicer na progi 23 km št. 29 in progi 30 km št. 102. O poteku kolesarjenja bo DU Naklo s poročilom oz. biltenom obvestil Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Gorenjske.

Organizator je ob koncu kolesarjenja društvom podelil priznanje. Sledilo je kosilo in druženje pod šotorom. Poskrbljeno je bilo za varnost. V času kolesarjenja ni bilo poškodb. Ocenjujem, da se je organizator zelo potrudil in srečanje organiziral profesionalno.

                                                                         Delegat:

                                                                         Janez Ramovž l.r.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DRUŠTVO UPOKOJENCEV NAKLO

Naklo, 26.5.2021

 

RAZPIS KOLESARSKEGA SREČANJA UPOKOJENCEV GORENJSKE ZA LETO 2021

Društvo upokojencev Naklo v sodelovanju s PZDU Gorenjske organizira kolesarjenje upokojencev, ki bo v petek, 25.junija 2021 ob 9.00 uri. Zbor kolesarjev bo pred športnim parkom (pump track poligon) ob šotoru nasproti občinske stavbe oz. zdravstvenim domom v Naklem od 8.30 do 9.00, kjer bo možno tudi parkiranje.

Prijave so možne od danes do vključno srede, 16.6.2021 na naslov »DU Naklo, Ulica bratov Praprotnik 1, 4202 Naklo«, ali na e-naslov »dunaklo1@gmail.com«.

DU Naklo sprejema le popolne prijave s plačano štartnino na transakcijski račun Delavske hranilnice TRR: SI56 6100 0001 0516 311.

Na dan kolesarjenja plačilo štartnine ni možno.

Štartnina je 15 € na udeleženca, namenjena je pokritju stroškov organizacije in okrepčilu sodelujočih (hrana + pijača). Ob zaključku bo organizirana prehrana v obliki dveh različnih menijev in sicer:

Meni št.1:     pasulj s klobaso

Meni št. 2:    pečeno piščanje bedro + pečeno svinjsko rebro + solata

Ob prijavi naj vsako društvo zaradi lažje logistike za svoje člane navede število posameznih menijev.

Za kolesarjenje sta predvideni dve progi v dolžini 23 km in 30 km – brez težjih klancev. Na vsaki progi je predviden postanek z okrepčilom. 

Glede na to, da bo kolesarjenje potekalo tudi po prometnicah, bodo zaradi varnosti in normalnega pretoka prometa kolesarji razporejeni v več skupin po 10 – 15 kolesarjev, zato naj vsako društvo izmed svojih članov določi vodjo skupine, ki naj bo opremljen z odsevnim jopičem. Za varnost po trasah bodo poskrbeli gasilci GZ Naklo, bognedaj, morebitne poškodbe pa bo oskrbelo usposobljeno zdravstveno osebje in pripadniki enot prve pomoči gasilskih društev. Kolesarili bomo v skladu s CPP (cestno prometni predpisi)

Vsak kolesar vozi na lastno odgovornost.

Upoštevali bomo določila in pravila NIJZ.

Kontaktni osebi DU Naklo sta Hkavc Peter (tel.: 051 441 727) in Mohorič Jože (tel.: 041 734 186)                                                       

Predsednik DU Naklo

Jože Kajin